Σχετικά με εμάς

Η Brite Solar ιδρύθηκε το 2009 με στόχο την ανάπτυξη ενός νέου τύπου φωτοβολταϊκού πάνελ προσαρμοσμένο στις απαιτήσεις των καλλιεργειών στα θερμοκήπια αλλά και στις ανοιχτού τύπου καλλιέργειες.

Με ισχυρό υπόβαθρο στα νανοϋλικά και τις τεχνικές εναπόθεσης για γυάλινα υποστρώματα, εργαζόμαστε σε πρόσθετες λύσεις φωτοβολταϊκών για καλλιέργειες ανοιχτού τύπου, καθώς και σε λύσεις εξοικονόμησης ενέργειας για το περιβάλλον. Στρατηγικός στόχος και δέσμευση της Brite είναι να κατανοήσει τις ανάγκες των σημερινών και μελλοντικών πελατών, έτσι ώστε να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις τους, αλλά και να υπερβαίνει τις προσδοκίες τους.

Caption

Η αποστολή μας

Caption

Η Brite Solar δεσμεύεται για:

 • Ανάπτυξη υψηλής ποιότητας, καινοτόμων προϊόντων που ανταποκρίνονται ή υπερβαίνουν τις απαιτήσεις των πελατών μας.
 • Συνεχή προσπάθεια για την ανάπτυξη προηγμένης μηχανικής νανοϋλικών για τη δημιουργία νέων τύπων προϊόντων γυαλιού με θετικό αντίκτυπο στην παγκόσμια παραγωγή και κατανάλωση ενέργειας.
 • Συνεχή βελτίωση των διαδικασιών ανάπτυξης, των μεθόδων και της τεχνογνωσίας μας.
 • Ανάπτυξη και διατήρηση επικοινωνίας υψηλού επιπέδου με τους πελάτες, τους προμηθευτές, τους συνεργάτες μας και άλλους ενδιαφερόμενους φορείς.
 • Δημιουργία και διατήρηση ενός εργασιακού περιβάλλοντος όπου οι άνθρωποι συμμετέχουν πλήρως στην επίτευξη των στόχων και των στόχων μας.
 • Οικοδόμηση μιας κουλτούρα συνεχούς βελτίωσης στον οργανισμό μας, καθώς και τη συμμόρφωση με όλες τις ισχύουσες νομοθετικές και κανονιστικές απαιτήσεις.

Για την επίτευξη όλων των παραπάνω στόχων, η Brite:

 • Έχει αναπτύξει και εφαρμόσει ένα Quality Management System (QMS) σύμφωνα με τις απαιτήσεις του ELOT EN ISO 9001: 2015 και αναλαμβάνει την ευθύνη για την αποτελεσματικότητα και τη συνεχή βελτίωση αυτού QMS.
 • Προωθεί τη χρήση μιας διαδικασίας προσέγγισης και της σκέψης που βασίζεται στον κίνδυνο.
 • Θέτει ποιοτικούς στόχους που είναι συμβατοί με το πλαίσιο και τη στρατηγική κατεύθυνση της Εταιρείας και παρέχει όλους τους πόρους που απαιτούνται για την αποτελεσματική εφαρμογή του QMS, συμπεριλαμβανομένης της εκπαίδευσης, της υποστήριξης και της ενθάρρυνσης.
 • Επικοινωνεί τη σημασία της αποτελεσματικής εφαρμογής διαχείρισης ποιότητας και ενθαρρύνει, δεσμεύει και υποστηρίζει τη συνεισφορά όλου του προσωπικού στην αποτελεσματικότητα και τη συνεχή βελτίωση του QMS.
 • Παρακολουθεί τακτικά, αξιολογεί και αναφέρει την απόδοση σε βασικές δραστηριότητες και χρησιμοποιεί τα δεδομένα που συλλέγονται για να λάβει ενημερωμένες και αποτελεσματικές αποφάσεις σχετικά με τον τρόπο βελτίωσης των διαδικασιών της.
 • Ελέγχει σε ετήσια βάση την αποτελεσματικότητα του QMS σχετικά με τους Δείκτες και τους Στόχους και την ίδια την Πολιτική Ποιότητας, προκειμένου να επιτυγχάνεται συνεχής βελτίωση της απόδοσής της.
Caption

Το όραμα της Brite είναι να αναπτύξει προηγμένη μηχανική νανοϋλικών για τη δημιουργία νέων τύπων προϊόντων γυαλιού βελτιστοποιημένα για χρήση στη γεωργία, προκειμένου να καταστήσει βιώσιμη την σημαντική αύξηση της απόδοσης των καλλιεργειών που απαιτείται για τη διατροφή ενός αυξανόμενου παγκόσμιου πληθυσμού.

Οι εγκαταστάσεις μας

Διευθυντές

Caption

Θεόδωρος Κιακίδης

Ιδρυτικός εταίρος των New Energy Partners
Caption

Χρήστος Γεωργόπουλος

Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος INACCESS

Caption

Τάσος Μάρκας

Διευθυντής, AI Applications Group, Lenovo Computer Company

Caption

Νικήτας Καλομοίρης

Σύμβουλος επιχειρήσεων

Caption

Δρ. Νίκος Κανόπουλος

Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος

Θεόδωρος Κιακίδης

Ιδρυτικός εταίρος των New Energy Partners

Caption

Θεόδωρος Κιακίδης

Ιδρυτικός εταίρος των New Energy Partners

Ο Θεόδωρος Κιακίδης είναι ένας από τους ιδρυτικούς εταίρους της New Energy Partners, ενός ταμείου που ειδικεύεται στις επενδύσεις στον ευρύτερο χώρο ενεργειακής μετάβασης, από το 2021.
Προηγουμένως πέρασε 23 χρόνια με την Global Finance, μια κορυφαία περιφερειακή εταιρεία ιδιωτικών μετοχών, ξεκινώντας, εκτελώντας, παρακολουθώντας και αποχωρώντας από επενδύσεις στην Ελλάδα, τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία.
Έχει περάσει επίσης τέσσερα χρόνια στη Ρουμανία, όπου ίδρυσε την First Southeast Investment Partners, μια συμβουλευτική εταιρεία συγχωνεύσεων και εξαγορών μπουτίκ που επικεντρώθηκε στη βοήθεια τοπικών εταιρειών και επιχειρηματιών στην άντληση κεφαλαίων και στην υποστήριξη ελληνικών εταιρειών κατά την είσοδό τους στη ρουμανική αγορά.
Ξεκίνησε την καριέρα του ως σύμβουλος διαχείρισης στο Παρίσι, και είναι κάτοχος πτυχίου B.S. στα Μαθηματικά από το Πανεπιστήμιο Georgetown και μεταπτυχιακό στο Διεθνές Εμπόριο και Χρηματοοικονομικά από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ.

Χρήστος Γεωργόπουλος

Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος INACCESS

Caption

Χρήστος Γεωργόπουλος

Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος INACCESS

Ο Δρ Γεωργόπουλος είναι ο διευθύνων σύμβουλος και ένας από τους συνιδρυτές του INACCESS. Αναπτύσσει την επιχειρηματική στρατηγική της εταιρείας, διαχειρίζεται την επιχειρηματική ανάπτυξη και επιδιώκει συνεργασίες με στρατηγικούς προμηθευτές τεχνολογίας και βασικούς πελάτες. Προηγουμένως εργαζόταν με την Lucent Technologies σε οικιακά δίκτυα, πύλες πολλαπλών πρωτοκόλλων και μεταγωγή gigabit. Συμμετέχει σε πλήθος ενώσεων και φορέων τυποποίησης. Ο Χρήστος είναι κάτοχος διπλώματος Ηλεκτρολόγου Μηχανικού & Μηχανικού Υπολογιστών και διδακτορικού στα Ολοκληρωμένα Ευρυζωνικά Δίκτυα.

Τάσος Μάρκας

Διευθυντής, AI Applications Group, Lenovo Computer Company

Caption

Τάσος Μάρκας

Διευθυντής, AI Applications Group, Lenovo Computer Company

Ο Δρ. Τάσος Μάρκας έχει πάνω από 25 χρόνια εμπειρίας στον χώρο της τεχνολογίας και των ημιαγωγών. Το 2009 ίδρυσε την 3DMedia, η οποία αναπτύσσει τεχνολογίες αιχμής για τη δημιουργία, προβολή και διανομή τρισδιάστατου περιεχομένου. Πριν από την 3DMedia, ο Τάσος ήταν Διευθύνων Σύμβουλος Προϊόντων Πολυμέσων στην Insilica, υπεύθυνος για την ανάπτυξη ολοκληρωμένων κυκλωμάτων, λογισμικού και συστημάτων για τις αναδυόμενες αγορές πολυμέσων. Πριν ενταχθεί στην Insilica, ο Τάσος υπηρέτησε ως Διευθυντής Πολυμέσων στην Atmel, όπου ήταν υπεύθυνος για όλα τα προϊόντα IC πολυμέσων, συμπεριλαμβανομένων ψηφιακών φωτογραφικών μηχανών, τηλεοράσεων υψηλής ευκρίνειας, αποκωδικοποιητών και κινητών τηλεφώνων. Το 1995, συνίδρυσε και διηύθυνε το τμήμα μηχανικής της Data Communications Technologies, μιας νεοφυούς εταιρείας που τελικά πουλήθηκε στην Atmel. Κατά τη διάρκεια της καριέρας του, ο Τάσος συμμετείχε σε όλα τα επίπεδα του κύκλου των προϊόντων, συμπεριλαμβανομένης της επιχειρηματικής ανάπτυξης, του μάρκετινγκ, των πωλήσεων, της ανάπτυξης προϊόντων, της έρευνας και της εφοδιαστικής. Ο Τάσος είναι κάτοχος διδακτορικού και μεταπτυχιακού διπλώματος Ηλεκτρολόγου Μηχανικού από το Πανεπιστήμιο Duke στο Durham, NC, καθώς και πτυχίο Φυσικής από το Πανεπιστήμιο Αθηνών στην Αθήνα, Ελλάδα.

Νικήτας Καλομοίρης

Σύμβουλος επιχειρήσεων

Caption

Νικήτας Καλομοίρης

Σύμβουλος επιχειρήσεων

Ο Νικήτας Καλομοίρης έφερε σχεδόν 40 χρόνια εμπειρίας στη χρηματοοικονομική και επιχειρηματική διαχείριση στη Brite. Είναι βετεράνος του κλάδου στην ανάπτυξη και λειτουργία επιχειρηματικών τμημάτων σε παγκόσμια κλίμακα. Είναι κάτοχος πτυχίου Bachelor of Science στα Χρηματοοικονομικά και Master of Science στα Χρηματοοικονομικά από το Industrie and Handelskammer στο Μόναχο της Γερμανίας. Κατείχε πολλές διευθυντικές θέσεις στη Siemens AG όπου ανέπτυξε 30 χρόνια εμπειρίας στα χρηματοοικονομικά και στις παγκόσμιες επιχειρηματικές δραστηριότητες. Από το 2000 έως το 2012 ήταν στην Applied Materials όπου βοήθησε την εταιρεία να βελτιώσει το μερίδιο αγοράς και την κερδοφορία, ενώ βελτιστοποίησε και εξορθολογούσε τις επιχειρηματικές διαδικασίες πωλήσεων και μάρκετινγκ.

Δρ. Νίκος Κανόπουλος

Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος

Caption

Δρ. Νίκος Κανόπουλος

Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος

Ο Νίκος Κανόπουλος έχει πολυετή εμπειρία στη δημιουργία και διαχείριση μεγάλων ομάδων ανάπτυξης, μαζικής παραγωγής και εμπορίας προϊόντων ημιαγωγών για την παγκόσμια αγορά.
Διετέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος για την Ανάπτυξη καναλιών στην Ευρώπη / Αφρική / Μέση Ανατολή για την Επιχειρηματική Μονάδα Εφαρμοσμένων Υλικών Ηλιακής Επιχείρησης.
Διετέλεσε Διευθυντής του επιχειρηματικού τμήματος Multimedia & Communications (MMC) της Atmel Corp. που διαχειρίζεται ομάδες ανάπτυξης προϊόντων με έδρα τις ΗΠΑ, την Ελλάδα, τη Σουηδία και την Κίνα.
Ήταν ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Data Communications Technologies, την οποία εξαγόρασε η Atmel, Διευθυντής του Ομίλου Integrated Electronics στο RTI International (ένα από τα μεγαλύτερα ανεξάρτητα ερευνητικά κέντρα στις ΗΠΑ).
επί 10 χρόνια επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Duke στη Βόρεια Καρολίνα.
Υπήρξε ειδικός σύμβουλος του Υπουργού Μακεδονίας & Θράκης στην Ελλάδα για θέματα τεχνολογίας και σε διάφορες εταιρείες ημιαγωγών.
Είναι πτυχιούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός του Πανεπιστημίου Πατρών, Ελλάδα και κάτοχος MS και Ph.D. πτυχία από το Πανεπιστήμιο Duke.
Έχει δημοσιεύσει ένα βιβλίο και πάνω από 100 εργασίες σε περιοδικά και πρακτικά συνεδρίων, έχει έξι διπλώματα ευρεσιτεχνίας (που έχουν εκδοθεί και εκκρεμούν) και είναι μέλος πολλών διεθνών εμπορικών και επιστημονικών οργανισμών.

Διοικητικό και Επιστημονικό Συμβούλιο

Caption

Δρ. Ηλίας Σταθάτος

Αντιπρόεδρος Μηχανικών

Caption

Δρ. Σοφία Παπαλεξίου

Επικεφαλής Τεχνολόγος

Caption

Rick Orlando

Αντιπρόεδρος Επιχειρηματικής Ανάπτυξης

Δρ. Ηλίας Σταθάτος

Αντιπρόεδρος Μηχανικών

Caption

Δρ. Ηλίας Σταθάτος

Αντιπρόεδρος Μηχανικών

Ο καθηγητής Ηλίας Σταθάτος γεννήθηκε στην Πάτρα. Πήρε το πρώτο του πτυχίο στη Φυσική από το Πανεπιστήμιο Πατρών και στη συνέχεια το διδακτορικό του πτυχίο από το Τμήμα Μηχανικών Επιστημών επίσης του Πανεπιστημίου Πατρών. Ο καθηγητής Σταθάτος βρίσκεται σήμερα στο Τεχνολογικό-Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Δυτικής Ελλάδας και Υπεύθυνος του Εργαστηρίου Νανοτεχνολογίας και Ηλιακών Εφαρμογών. Έχει περισσότερες από 85 δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά με κριτές, 50 πρακτικά και 4 κεφάλαια βιβλίων που αναγνωρίζονται από περισσότερες από 3500 αναφορές. Είναι επίσης συν-ερευνητής τεσσάρων διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας που σχετίζονται με την τεχνολογία ηλιακής ενέργειας και είναι μέλος πολλών εταιρειών. Είναι μέλος της συντακτικής επιτροπής του Journal of Advanced Oxidation Technologies, International Journal of Photoenergy and Materials Science in Semiconductor Processing. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν τη μετατροπή της ηλιακής ενέργειας σε ηλεκτρική με τη χρήση ηλιακών κυψελών ευαισθητοποιημένων με βαφή και ηλιακών κυψελών πολυμερούς. Άλλοι τομείς των ερευνητικών του ενδιαφερόντων είναι οι συσκευές ηλεκτροφωταύγειας, οι ιδιότητες φωταύγειας οργανικών-ανόργανων σύνθετων υλικών και η φωτοκαταλυτική καταστροφή οργανικών ρύπων πάνω από νανοσωματίδια ημιαγωγών.

Δρ. Σοφία Παπαλεξίου

Επικεφαλής Τεχνολόγος

Caption

Δρ. Σοφία Παπαλεξίου

Επικεφαλής Τεχνολόγος

Πάνω από 20 χρόνια εμπειρίας στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Υψηλή τεχνογνωσία στις κανονιστικές απαιτήσεις και στη φυσική των υλικών. Φέρνει 20ετή εμπειρία ως επιχειρηματίας στις επιχειρήσεις ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και 15 χρόνια εμπειρίας στη διεθνή έρευνα. Έχει ιδρύσει και συνιδρύει 3 εταιρείες που ασχολούνται με την ηλιακή ενέργεια στην Ελλάδα. Η Δρ Παπαλεξίου ήταν επίσης πρόεδρος της «Ελληνικής Ένωσης Φωτοβολταϊκών Εταιρειών» για πέντε συνεχή χρόνια και συχνά καλείται να μιλήσει σε συνέδρια για τον τομέα της ηλιακής ενέργειας.

Rick Orlando

Αντιπρόεδρος Επιχειρηματικής Ανάπτυξης

Caption

Rick Orlando

Αντιπρόεδρος Επιχειρηματικής Ανάπτυξης

Ο Rick Orlando έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη και εμπορευματοποίηση αρκετών προηγμένων τεχνολογιών ημιαγωγών. Στην Xicor Inc, διέθεσε εμπορικά τον πρόδρομο της τεχνολογίας μνήμης Flash σε καταναλωτικές, αυτοκινητοβιομηχανίες και αγορές επικοινωνιών. Ως ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Summit Microelectronics εισήγαγε με επιτυχία την προγραμματιζόμενη αναλογική τεχνολογία στην ισχύ, εφαρμογές διαχείρισης σε επικοινωνίες και καταναλωτικά προϊόντα με αποτέλεσμα την εξαγορά από την Qualcomm. Ως ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Alta Analog, ανέπτυξε και εμπορευματοποίησε μια τεχνολογία αναλογικής μη πτητικής μνήμης στην αγορά της οθόνης LCD. Είναι έμπειρο πολυεθνικό στέλεχος με εμπειρία στη διαχείριση οργανισμών στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και την Ασία. Είναι κάτοχος BSEE/CSE από το Πανεπιστήμιο της Μασαχουσέτης και είναι ο εφευρέτης 11 διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας. E-mail: rorlando@britesolar.com

Αναζήτηση